Foto měsíce července 2024 - Foto měsíce července 2024 – Lukáš Kaboň – Olympijský plážový volejbal

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
26/08/2024

Fotografie z první třetiny Letních olympijských her v Paříži dominovaly snímkům v soutěži Foto měsíce za červenec 2024. Mimo ně porota hodnotila typické letní motivy – fotografie z open air hudebních festivalů, z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nebo z Všesokolského sletu, který se konal v Praze. Snímky si můžete prohlédnout v albu Top Ten Foto měsíce, které zveřejňujeme na sociálních sítích Czech Photo. Porota nejvíce ohodnotila sérii ostravského fotografa Lukáše Kaboně z olympijského plážového volejbalu. Lukáš ke svým snímkům a ke své první fotografické účasti na Letních olympijských hrách říká:

 

„Přestože jsem fotografoval mnoho nejrůznějších sportovních událostí, na Letních olympijských hrách jsem nikdy nepracoval. Takže ty letošní byly moje velká premiéra. Moc jsem se na fotografování olympijských sportů těšil, ale zároveň jsem byl i trochu nervózní. To způsobilo malou nepříjemnost hned první den: po příjezdu do Paříže jsem v tiskovém středisku dostal akreditaci a hned vyrazil fotografovat mužský plážový volejbal. Sportoviště bylo na krásném, fotogenickém místě v kulisách Eiffelovy věže. Když jsem dorazil na místo, nastal problém – díky mé neznalosti nebo spíše roztržitosti jsem si nevyzvedl fotovestu, kterou jsou na olympiádě označeni všichni fotografové a mají povinnost jí nosit. Absolvoval jsem tak skoro dvě hodiny dlouhou cestu do tiskového střediska a zpět, mužské zápasy jsem již nestihl, ale zrovna začali hrát Češky, Marie-Sara Stochlová a Barbora Hermannová. To, že jsem nestihl první den na olympiádě první naplánovaný zápas, mě sice trochu rozhodilo, ale naštěstí pak celé hry už vše běželo jak po másle.“

Úvodní foto: Lukáš Kaboň, Deník

 

Lukáš Kaboňk

Lukáš Kaboň

Narodil se v říjnu 1990 v Ostravě. Po studiu na obchodní akademii a poté na Ostravské univerzitě, obor informační technologie, nastoupil v roce 2013 na pozici fotografa do ostravské redakce Moravskoslezkého deníku vydavatelství Vltava Labe Media, kde působí doposud. Dlouhodobě také spolupracuje s mezinárodní zpravodajskou agenturou Anadolu, pro kterou fotograficky pokrývá Českou republiku. Věnuje se zejména reportážní a sportovní fotografii. Fotografie Lukáše Kaboně byly opakovaně oceněny v soutěžích Czech Press Photo a Sportovní fotografie KSN.



Celou sérii si můžete prohlédnout zde:

string(1) "1"