Foto měsíce srpna 2024 – Petr David Josek – Olympijské překážky

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
24/09/2024

Letošní letní olympijské hry v Paříži se konaly od 26. července 2024 do 11. srpna 2024, a tak není překvapivé, že k výběru fotografie měsíce srpna 2024 dorazil velký počet snímků se sportovní tematikou.

 

Úvodní foto: Petr David Josek / AP

Sportovní fotografie je náročná disciplína. Nesmí chybět dobré oko, velká míra pohotovosti a průbojnost, abyste si ve ztížených podmínkách mezi ostatními fotografy vybojovali své místo pro pořízení správného záběru.

Porota měla těžký výběr a ve velké konkurenci se nakonec shodla na vítězném snímku Olympijské překážky Petra Joska. Sám autor o své fotografii říká:

„Posledních pár atletických akcí jsem měl to štěstí, že jsem fotil pozici přímo v cílové rovince. To mě vyloženě baví a dává možnost i určité míry experimentu. Tento snímek jsem pořídil vleže na zemi a vlastně mě překvapilo, že se podařil uostřit. Použil jsem nastavení na oko a naštěstí si ho foťák mezi překážkami našel“.

 

Petr David Josek

Petr David Josek

Petr David Josek pracuje pro Associated Press, pokrývá události České republiky a Slovenska. Fotografoval hlavní sportovní akce včetně pěti olympijských her, tři fotbalové mistrovství světa a mnoho dalších. Mimo jiné zachytil válečné konflikty v Iráku a východní Ukrajině, civilní nepokoje v Maďarsku, Turecku, Praze a mnoho dalších významných zpravodajských událostí. V Praze pracuje jako součást tzv. Cross-format týmu úzce spolupracujícího s textem a videem. V soutěži Czech Press Photo získal 17 ocenění.



string(1) "1"