The Best of Czech Press Photo 2016 - 2023

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18



Vstupné:
plné 100,- Kč

snížené 50,- Kč

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5
stanice metra B Nové Butovice, výstup směr poliklinika Lípa

7/10/2024

Czech Press Photo se letos koná po třicáté. Soutěž profesionální novinářské fotografie, kterou založila Daniela Mrázková se pod vedením Veroniky Souralové za posledních osm let transformovala do současné moderní podoby. Soutěžní snímky hodnotí mezinárodní porota složená ze špičkových fotografů, kurátorů a editorů. Hlavním oceněním soutěže je titul Fotografie roku. Ten je každoročně udělován fotografii, která obstojí „nejvýše“ z hlediska novinářských kvalit, má vynikající úroveň estetickou a symbolizuje závažné téma roku.

Výstava předkládá jedinečnou příležitost k nahlédnutí do bohaté historie české a slovenské fotožurnalistiky. Skládá se ze dvou částí. Venkovní galerie představuje všechny vítězné Fotografie roku za poslední tři desetiletí. Vnitřní výstava vás provede lety 2016 až 2024.

Každá z vystavených fotografií představuje nejen mimořádný vizuální zážitek, ale také svědectví o klíčových událostech, proměnách společnosti a lidských příbězích, které formovaly naši novodobou historii. Fotografie zachycují širokou škálu témat, od politických a společenských změn, přes katastrofy a války, až po každodenní radosti a strasti obyčejných lidí.

Czech Press Photo je symbolem kvalitní žurnalistiky, kde se potkávají kreativita a odvaha. Oceněné snímky v sobě nesou osobitý rukopis autora a zároveň vypovídají o své době způsobem, který slova nedokážou plně vyjádřit.

Na této retrospektivní výstavě si můžete připomenout nebo objevit momenty, které nejen zachytily naši minulost, ale často i formovaly veřejné mínění a dodnes rezonují v naší paměti.

Výstava je pro veřejnost otevřena od 23. října 2024 a potvrvá do 5. ledna 2025

Kurátoři výstavy Dan Materna a Veronika Souralová

string(1) "1"